Diensten

Ventilatie

Ventilatie van een woning of bedrijfspand is meer dan noodzakelijk. Iedereen heeft immers verse lucht nodig. Dat kan alleen als vocht en verontreinigde lucht worden afgevoerd. Verontreinigde lucht ontstaat overal, in iedere woning. Wordt het niet veroorzaakt door sigarettenrook, bacteriƫn of chemische stoffen, dan wel door dagelijkse bezigheden als schoonmaken of eten koken.

Ventileren kan door een raam of deur open te zetten of via roosters en kantelramen verse lucht de woning binnen te laten, oftewel natuurlijke ventilatie. Toch is dit niet altijd afdoende. Een langduriger effect bereik je met mechanische ventilatie of een warmte terugwininstallatie (WTW).

Warmte terugwininstallatie (WTW)

Hergebruik warmte!

Een Warmte Terug Win installatie wordt tegenwoordig in nieuwbouw woningen geplaatst omdat ze warmte hergebruiken. Het systeem zuigt lucht uit huis, filtert dit en verwarmt het. Vervolgens blaast de WTW-installatie de verse lucht weer terug, waardoor energie bespaard wordt. Koude tocht of luchtstromen zijn hierdoor niet aan de orde en de lucht in huis blijft goed geventileerd. Een wtw-installatie moet goed onderhouden worden. Reinig eens per twee maanden de filters en voorkom dat vuile filters schimmel en bacteriƫn de woning inblazen.

Mechanische ventilatie

Voor nog betere ventilatie in huis!

Mechanische ventilatie is een welkome aanvulling op de natuurlijke ventilatie van een huis. Door middel van een elektrische ventilator wordt continu verbruikte lucht uit de woning afgevoerd. Via afzuigventielen zuigt het mechanische ventilatiesysteem vervuilde en vochtige lucht uit de badkamer, toilet of keuken. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er weer frisse lucht het huis binnenkomt. Bij dit systeem gaat er in tegenstelling tot het wtw systeem behoorlijk wat warmte verloren aan de buitenlucht.

Wij kunnen zowel voor uw woning als bedrijfspand diverse oplossingen aanbieden als het gaat om luchtbehandeling en ventilatie. Laat u vrijblijvend informeren.